Aidot radio-ohjattavat blogissa käsitellään ajankohtaisia asioita radio-ohjattavien maailmasta sekä annetaan vinkkejä, joilla käyttäjät saavat kaiken ilon irti laitteistaan. Blogia ylläpitää Kyosho Suomi, joka vastaa Kyosho-tuotteiden virallisesta maahantuonnista, asiakaspalvelusta ja huollosta Suomessa. Otamme mieluusti vastaan myös juttuideoita aiheen tiimoilta!

5.1.2017

Yuneecin kopteri Antarktiksen hyisiin tuuliin


Suomalainen seikkailija ja vuorikiipeilijä Patrick ”Pata” Degerman johtaa Lynx Adventure Antarctica -retkikuntaa. Sen tavoitteena on ajaa moottorikelkoilla Novon perusleiriltä Etelänavalle ja takaisin. Kelkkojen mittareihin kertynee 4 400 ajokilometriä.

Nelihenkisellä tiimillä on mukanaan Yuneecin Typhoon H -kuvauskopteri. Tiimin tarkoituksena on testata kopterin toimivuutta erittäin haastavissa olosuhteissa sekä kuvata ennennäkemätöntä materiaalia Etelänavan henkeäsalpaavista maisemista. Materiaalia on tarkoitus käyttää mm. moottorikelkkavalmistaja Lynxin tilaamaan dokumenttiin.

Retkikuntaa johtava Degerman uskoo Yuneecin Typhoon H:n soveltuvan tähän erinomaisesti. Hyvinä ominaisuuksina hän pitää mm. kopterin helppokäyttöisyyttä ja 360 astetta kääntyvää, stabiloitua kamerapukkia. Kopterin huippunopeus 70 km/t riittää useimpien liikkuvien kohteiden seuraamiseen.

Mitä todennäköisimmin Typhoon H joutuu matkalla äärimmäisen haastaviin olosuhteisiin. Vaikka Antarktiksella on parhaillaan keskikesä, lämpötila vaihtelee nollan ja -40 pakkasasteen välillä. Napa-alueella ilma on hyvin kuivaa. Siellä esiintyy myös äkillisesti nousevia voimakkaita myrskyjä.


Mikäli ilmakuvaus kotimaan talvisissa olosuhteissa kiinnostaa, niin kokosimme muutaman vinkin pakkasella lennättämiseen.

Patrickin ja Typhoon H:n matkaa Etelänavalle voi seurata mm. seuraavissa kanavissa:


Helsingissä järjestetyssä koulutuspäivässä olivat sekä kopteri että innostus ilmassa.
Kun ollaan lähdössä äärimmäisiin olosuhteisiin on syytä tuntea kopteri läpikotaisin.Maisemien katselua näytöltä? Vai lukuisten automaattitoimintojen ihmettelyä?


Näillä mennään!


Pata testaa kopteria Kapkaupungin harjoitus "leirissä".

Pages - Menu