Aidot radio-ohjattavat blogissa käsitellään ajankohtaisia asioita radio-ohjattavien maailmasta sekä annetaan vinkkejä, joilla käyttäjät saavat kaiken ilon irti laitteistaan. Blogia ylläpitää Kyosho Suomi, joka vastaa Kyosho-tuotteiden virallisesta maahantuonnista, asiakaspalvelusta ja huollosta Suomessa. Otamme mieluusti vastaan myös juttuideoita aiheen tiimoilta!

21.9.2017

Aidot Radio-ohjattavat

Käytämme termiä "Aidot radio-ohjattavat" erottamaan tuotteemme lelukaupoissa sekä markettien leluosastoilla myytävistä tuotteista. Mitä aidot radio-ohjattavat tarkoittaa? Nopea vilkaisu tuotteisiin harvoin riittää erojen havaitsemiseen. Osa tuotteistamme on järeän luokan edustajia. Niitä tuskin kukaan sekoittaa puhtaisiin lelutuotteisiin, mutta edullisimmissa hintakategorioissa erot ovatkin sitten jo enemmän tai vähemmän piilossa. Tuotteiden väliset erot muuttuvat todella merkittäviksi vasta ensimmäisten käyttökertojen yhteydessä sekä niiden jälkeen.

Kyosho-liikkeissä asiantuntijat opastavat Aidon Radio-ohjattavan hankinnassa. Lähes kaikki myytävät mallit ovat esillä liikkeessä. Kyosho.fi –sivustolla tuotteet esitellään asiantuntevasti ja kattavasti. Asiakaspalvelu on valmiina auttamaan viikon jokaisena päivänä, aamusta iltaan.


Aito radio-ohjattava =
Aito Radio-ohjattava on unelmien täyttymys. Laitteiden elinikä on pitkä. Suorituskyky, muunneltavuus sekä huoltaminen pitävät mielenkiinnon yllä. Edullisimpia malleja voidaan hankkia todella nuorille. Mallin valintaan kannattaa käyttää aikaa. Jos takapiha jatkuu peltona, reilu maavara on merkittävä asia. Jos lennätyskokemusta ei juurikaan ole, kannattaa valita aloittelijalle suunnattu tuote. Myös varustelua on hyvä miettiä. Aitoihin radio-ohjattaviin saat hankittua paljon erilaisia lisävarusteita. Tärkeää on, että hankittua laitetta käytetään ja sen kanssa vietetty aika tuottaa paljon iloa.

Kyosho DRX ralliauto on aito radio-ohjattava.
Auto on suoraan paketista käyttövalmis, mutta kaikki osat on mahdollista vaihtaa helposti.

Yksi tärkeimmistä eroista aitojen radio-ohjattavien sekä lelujen välillä on suunnittelu. Lelupuolen tuotteissa suunnittelu on kohdistettu enimmäkseen tuotteen ulkonäköön (mahdollinen lisensointi) sekä muutamiin yksiselitteisiin ominaisuuksiin, jotta asiakas pystyy tekemään nopean valinnan. Aitojen radio-ohjattavien edullisimmatkin tuotteet on suunniteltu käyttötarkoitukseensa. Esimerkiksi autojen jousitus (herkkyys, geometria) vastaa auton suorituskykyä. Auto on ajettava ja sen renkaat pysyvät maassa kiinni. Auto ei kaadu kurveissa, maksimivauhdissa tai hypyissä. Kun alustan toimintaan on panostettu, suorituskykyä on pystytty lisäämään. Veneiden suorituskyky perustuu tarkoin harkittuun rungon muotoiluun sekä moottorin vesijäähdytykseen. Suunnittelu näkyy myös mallien huollettavuudessa. Osien korvaaminen uudella ei vaadi koko mallin purkua osiin.

Radiotekniikka
Aitojen Radio-ohjattavien radio-ohjaustekniikka on hyvin kehittynyttä. Esimerkiksi 13 cm pitkissä Kyoshon Mini-Z -autoissa käytetään 2.4 GHz FHSS-radiotekniikkaa. Radiolaitteiston FHSS- ominaisuus tarkoittaa sitä, että radio-ohjain vaihtaa lähetystaajuutta algoritmiperusteisesti, jolloin taajuusalueelle pystytään luomaan runsaasti kapeita kanavia. Radiosignaali pilkotaan pieniin osiin, ja jokainen osa lähetetään tietyin aikavälein kullakin kapealla kanavalla. Radio-ohjaimen ja vastaanottimen välinen radio-yhteys on käytännössä täysin häiriövapaa. 2.4 GHz FHSS-radiolaitteiston tekniikan ansiosta Mini-Z  -autoja voi olla lähes 40 kpl samaan aikaan radalla.

Kyoshon Mini-Z -autoissa käytetään 2.4 GHz FHSS-radiotekniikkaa.

Toimintojen portaattomuus
Radiokanavien portaattomuus on aidon radio-ohjattavan toiminnan perusta. Kun autoissa käytettävän rattiradion ohjauspyörää käännetään, etupyörät kääntyvät mekaanisen ohjausliikkeen suhteessa ohjausservon avulla. Ohjausservo koostuu alennusvaihteistosta, sähkömoottorista sekä potentiometristä. Ohjausservo saa käskyt vastaanottimelta. Kun ohjauspyörää käännetään, vastaanotin kertoo pulssin leveyttä muuttamalla potentiometrille tavoitellun paikan. Potentiometri ohjaa sähkömoottoria pyörimään tarvittavan määrän, jotta uusi paikka saavutetaan.

Kaasuliipaisimen liike saa akkukäyttöisen auton liikkumaan portaattomasti eteen tai taakse kaasuliipaisimen liikkeen suhteessa nopeudensäätimen avulla. Nopeudensäädin on kytkin, joka katkoo moottorille syötettävää jännitettä. Nopeudensäädin antaa aina ulos akkujen tarjoaman jännitteen. Täydellä kaasulla ajettaessa katkomista ei tehdä ollenkaan. Kun ajetaan hiljaa, jännitteen katkomisen kestolla säädetään moottorille syötettävän jännitteen määrää. Katkomista ei kuitenkaan huomaa, koska jännitettä varastoidaan nopeudensäätimessä sijaitsevaan kondensaattoriin. Kondensaattori tasaa jännite-eroja. Kondensaattori latautuu syötetystä jännitteestä ja purkaa jännitteen eteenpäin moottorille kondensaattorin taajuuden mukaisesti. Purkutaajuus on niin tiheä, että jännitesyötön katkeamista ei pysty huomaamaan.

Ajo- ja latausajat
Radio-ohjattavien käyttö- ja latausajat aiheuttavat suurimmat pettymykset. Lelulaitteiden kanssa tähän ongelmaan ei ole muuta ratkaisua kuin suorituskyvyn rajoittaminen. Aitojen Radio-ohjattavien kanssa vaihtoehtoja on kaksi. Voit hankkia tehoakun ja pikalaturin tai sitten polttomoottorikäyttöisen mallin. Tehoakut lisäävät käyttöaikaa merkittävästi ilman, että suorituskykyä rajoitetaan. Pikalaturi lataa sekä perus- että tehoakut tunnissa täyteen. Polttomoottorikäyttöisellä mallilla ajat niin kauan kuin haluat – vain välitankkauksia tarvitaan. Tutustuthan eri vaihtoehtoihin ja huomioithan tämän asian pohtiessasi mallin valintaa sekä varustelua.

Käyttöolosuhteet
Lennätettävät mallit ovat tarkkoja olosuhteiden kanssa. Ennen lennätystä tulee varmistua, että tuuliolot sekä lämpötila ovat käyttöohjeen mukaiset eikä sadetta ole ilmassa. Ulkokäyttöön tarkoitetut autot ovat taas hyvinkin suurpiirteisiä. Ne eivät ole moksiskaan kosteudesta tai kylmästä ja ajot jatkuvat myös talvella. Suoraan järveen ei kuitenkaan saa ajaa, eikä ylenpalttinen kuralätäköissä möyriminen ole suositeltavaa.  Aito Radio-ohjattava tarjoaa huikeita hetkiä ympäri vuoden.


Kyosho Dirt Hog on aito radio-ohjattava.
Dirt Hogissa kaikki neljä pyörää vetävät ja elektroniikka on täysin kosteussuojattu.


Aidot Radio-ohjattavat kiinnostavat kaikkia, ja valikoimamme tarjoaa vaihtoehdon kaikkiin tarpeisiin. Hienostunut tekniikka sekä hiottu palvelukokonaisuus varmistavat, että tuotteen käyttökokemukset ovat miellyttäviä sekä turvallisia ja mielenkiinto pysyy yllä vuosia. Nuorille suunnatut ja suunnitellut dronet leijuvat automaattisesti valitussa korkeudessa. Ne kestävät törmäyksiä ja niiden hallinta on helppoa. Akkukäyttöiset autot tarjoavat laadukkaita ajokokemuksia ympäri vuoden. Huippunopeus voidaan rajoittaa hölkkävauhtiin suoraan ohjaimesta. Mallit ovat paketeissaan käyttövalmiita. Käyttöönotto käy helposti suomenkielisen käyttöohjeen avulla. Tarpeen vaatiessa asiakaspalvelumme asiantuntijat ovat tukenasi.

Tervetuloa Aitojen Radio-ohjattavien maailmaan!

Pages - Menu